Ga mee met de Studiereis Jeruzalem 2024!

Wil jij studies beleven op de historische locaties, ontdekken wat het Israël uit de bijbel heeft te maken met het land van nu én persoonlijk groeien in relatie met de God van Israël?

De doop & drie emmers

De doop als essentiële stap in het relatieherstel met je Vader. In deze preek leg ik met behulp van emmers uit wat de doop doet bij je dode geest.

De ideale wereld

Ik wil je vanochtend graag meenemen naar een andere wereld. Een prachtige wereld vol van vrede. Vol van rust. Vol van relatie.

Mag ik je meenemen naar de wereld van Adam? De mens die zojuist wakker is geworden en verrukt is van de vrouw die ineens naast hem staat en voelt dat zij samen één zijn.

been van mijn beenderen,
en vlees van mijn vlees!

Genesis 2:23 (HSV)

De wereld van Genesis. De wereld van onze wordingsgeschiedenis. En ik geloof dat die wereld, vlak voor de zondeval, de wereld is waarin álles perfect is, waar alles klopt, waar alles op zijn ware bestemming is. Als laatste machtige scheppingswonder is de mens als het ware uit elkaar getrokken tot een man en een vrouw. Nu is de schepping pas écht af! Een schepping zoals die is bedoeld, een manier van leven die we als voorbeeld mogen nemen voor ons leven.

Voetnoten

  1. Strongs H6174
  2. Strongs H5903

Geef een reactie