Waar was de hof van Eden?

Wist je dat de term ‘paradijs’ helemaal niet voorkomt in de bijbel? Genesis vertelt ons over een prachtige hof, waar alles is begonnen. Maar kunnen we nu nog terughalen wáár die hof heeft gelegen?

Inhoud

Genesis 2

Heel vaak wordt de hof geplaatst in het gebied van het huidige Irak, vaak vanuit de verwijzing van Genesis naar de Eufraat en de Tigris.

Laten we maar eens helemaal teruggaan naar Genesis 2:

Voetnoten

 1. Strongs h6924

 2. https://en.wikipedia.org/wiki/Farouk_El-Baz

 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Mahd_adh_Dhahab

 4. 22 Hierna liet Mozes Israël vanaf de Schelfzee opbreken en zij vertrokken naar de woestijn Sur. Drie dagen gingen zij door de woestijn en vonden geen water.

  Exodus 15:22 (HSV)
 5. https://nl.wikipedia.org/wiki/Targoem

 6. Vanaf 559 v.Chr.

 7. 8 Op de wijze waarop Jannes en Jambres tegen Mozes in gingen, zo gaan ook zij tegen de waarheid in. Het zijn mensen met een verdorven gezindheid en, wat het geloof betreft, verwerpelijk.

  2 Timotheüs 3:8 (HSV)
 8. 11 But Pharoh called the hachems and magicians; and they also, Janis and Jamberes, magicians of Mizraim, did the same by their burnings of divination.

  Exodus 7:11 (Targoem Jonathan Ben Uzziel)

  11 Maar de farao op zijn beurt riep de wijzen en de tovenaars, en ook zij, de Egyptische magiërs, deden met hun bezweringen hetzelfde.

  Exodus. 7:11 (HSV)
 9. Sommige uitlegger zien de Dode Zee hier als beeld van het Israël en de Middellandse Zee als beeld van de volken.

4 reacties

Mooie gedegen en toch compacte studie Thijs. De geschiedenis én onze toekomst met Hem is zo geografisch tastbaar, heel mooi ook met de oude bronnen.

Mooi artikel Thijs! We hebben dit met ons gezin + aanhang vandaag gelezen tijdens onze en samen mogen ontdekken waar ooit de hof van Eden lag. Het is leuk om zo’n artikel samen te lezen en te bespreken.
Dank je voor je werk hierin!

Shalom Thijs, ook deze ontdekking had ik enkele jaren geleden samengevat nadat ik in de Pratt had gezwommen (dezelfde letters als de Eufraat) ligt onder Anathot. verder had ik al gezien dat de Gihon in de watertunnel van Hiskia stroomt en ben daar verschillende maken doorheen gelopen. mijn studie op mijn blog tittel en jota hebben ongeveer dezelfde conclusie. mooi werk. Groet Raymond

Geef een reactie