Ga mee met de Studiereis Jeruzalem 2024!

Wil jij studies beleven op de historische locaties, ontdekken wat het Israël uit de bijbel heeft te maken met het land van nu én persoonlijk groeien in relatie met de God van Israël?

Studieserie ‘Volbrachte voorjaarsfeesten’

In het voorjaar van 2021 heb ik een video-serie gedaan over de voorjaarsfeesten, verspreid over een aantal weken. Op deze pagina kun je de video-serie als geheel terugzien. De video’s worden achter elkaar afgespeeld.

In deze studieserie ga ik in op de prachtige verwijzingen van de uittocht uit Egypte, via de lijdensweek van Jezus, naar de lessen die wij kunnen leren over ons eigen geestelijke leven.

De Bijbel blijkt namelijk vol van verassingen te staan over de volbrachte voorjaarsfeesten. Ga je mee?

StudieFeest
Prikkelend PesachPesach
Zuiver of Zuurdesem?Feest van Ongezuurde Broden
Eervolle eerstelingEerstelingenfeest
Wettisch Wekenfeest?Wekenfeest

Bekijk de serie

Prikkelend Pesach
SpelenPlay
Zuiver of zuurdesem?
SpelenPlay
Eervolle Eersteling
SpelenPlay
Wettisch Wekenfeest?
SpelenPlay
previous arrow
next arrow
Prikkelend Pesach
Zuiver of zuurdesem?
Eervolle Eersteling
Wettisch Wekenfeest?
previous arrow
next arrow

Schema pesachweek

In de video verwijs ik naar het schema van de voorbereidingen op Pesach tot en met het Eerstelingenfeest. Deze kun je hier downloaden.

Zelf een sedermaaltijd houden?

Wil je zelf wel eens een sedermaaltijd houden, maar weet je niet hoe? Bekijk dan snel de serie die hier vorig jaar over is gepubliceerd!

Artikelen over de voorjaarsfeesten

In de aanloop naar de video-serie over de voorjaarsfeesten heb ik een tweetal artikelen geschreven die dieper ingaan op de achtergronden van de Bijbelse feesten en hoe je deze kunt plaatsen op de westerse kalender.

Wanneer zijn de voorjaarsfeesten in 2021?

De Bijbelse voorjaarsfeesten vallen anders dan de westerse dagen van hetzelfde paas- en pinksterfeest. Hoe kan dit? En wie heeft gelijk? In dit artikel vind je uitleg over de data waarop veel joden de voorjaarsfeesten vieren.

Volbrachte voorjaarsfeesten vol van verrassingen

Langzaam kruipt de kalender naar de lente. En samen met de lente komen ook weer de Bijbelse voorjaarsfeesten in zicht. Vier feesten die Jezus bij Zijn eerste komst tot in het detail heeft vervuld.
Maar wat betekenen deze feesten voor ons? En moeten wij westerse christenen ze ook vieren?